Projectmanager in hart en nieren

Ik ben Melissa. Een organisator. Een regelaar. Een verbinder. Van jongs af aan al. Het zit in mijn bloed. Dat is niet zo gek hè, als je uit een ondernemersfamilie komt? Wanneer je je ouders vaak met werk bezig ziet zijn? Altijd bereikbaar. Altijd bezig. Altijd aan het regelen. Altijd de initiatiefnemer. Ik regel de vakantie, het dagje weg, het feestje, het project wel.

“Melis, regel jij dit project even? Deze klant is ontevreden?” Zo werd mij vaak gevraagd toen ik nog in loondienst werkte. En dat deed ik. Klanten blij maken, het project regelen en organiseren. Een vriendelijke uitstraling, een energiek persoon, iemand die luistert en de lijntjes met elkaar verbindt, dat was dan wat nodig was. “Het komt wel goed.” En zo werd ik van online marketeer steeds meer de projectmanager. Want waarom werd ik pas ingeschakeld als de klant ontevreden was? Waarom niet direct aan de start van een project om de ontevredenheid te voorkomen? Ik zag al snel wat de lijntjes zijn, wat de gewenste stappen en contactmomenten zijn om de ontevredenheid voor te zijn.

Van loondienst naar de touwtjes in eigen handen

Toen ik na een turbulente, maar leerzame, tijd ontslag nam van mijn vaste baan wist ik wat ik wilde: eerlijkheid, flexibiliteit, vrijheid en de touwtjes in eigen handen. Ondanks dat mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel vrij impulsief was, was het geen gekke beslissing. Het ondernemen zit immers gewoon in mij. Durven. Vallen en opstaan. Gaan. Nu heb ik de touwtjes in eigen handen. Ik voel vrijheid en ben flexibel. Vandaag werk ik vanuit Utrecht, morgen vanuit Berlijn en overmorgen stap ik op de motor naar jouw kantoor. Maar ‘altijd’ bereikbaar wanneer dat nodig is.

Ben ik dan altijd aan het werk?

Zeker niet! Ik geniet van het leven en ik houd van veel gezelligheid. Wat mij betreft is het leven één groot feest: dansen op een festival, gezellig thuis met vrienden spelletjes spelen of lekker uit eten gaan. En als mijn sociale batterij wat leeg raakt, plof ik neer op de bank en bingewatch ik een serie of lees ik een spannende thriller of een grappige roman.